Dnešná spoločnosť je čoraz náročnejšia na kvalitu výrobkov a služieb. Ľudia porovnávajú nielen ceny produktov, ale čoraz viac sa sústreďujú aj na kvalitu a spôsob výroby, dopad na životné prostredie a v prípade potravín aj na dopad na ich vlastné zdravie. Kým pár rokov dozadu boli vyznávači bio kvality potravín skôr na smiech, dnes, po mnohých prevalených kauzách, ľudia vo veľkom čítajú etikety a hľadajú tie najlepšie potraviny pre seba a svoju rodinu.
Kvalitné a zároveň sladké
Je to prirodzené, že si chceme dopriať nielen chutné, ale aj zdravé a hodnotné potraviny. A to nielen čo sa týka zemiakov, mäsa či zeleniny, ale aj rôznych pochutín. Milovníci sladkých maškŕt už nemusia siahať len po sladkostiach, ktoré sú plné palmového tuku a majú negatívny vplyv na metabolizmus. Môžu si dopriať napríklad prvotriednu bio čokoládu a vychutnávať si pravú chuť kakaových bôbov.
Mnohé komerčné čokolády sú plné umelých sladidiel, stabilizátor chuti, palmového tuku a kakao ani nevideli. Prečo jesť odpad, keď si môžete dopriať skutočnú kvalitu? Kedysi boli bio čokolády menej dostupné a sortiment sa takmer výlučne sústredil len na vysoko percentné horké čokolády. Dnes je samozrejme možné zakúpiť si čokolády rôznych príchutí, tvarov a veľkostí a mať ich v bio kvalite.
Milovníci kávy si tiež prídu na svoje
Veľkú obľubu si však nezískala len čokoláda. Čierne zlato – káva, je obľúbený nápoj miliárd ľudí. No prívlastok čierne zlato sa u niektorých mení na zelené zlato. Už aj Slováci objavili chuť a blahodarne účinky zelenej kávy na ľudský organizmus. Rozdielom medzi klasickou čiernou kávou a zelenou kávou je v procese spracovania.
Kým čierna káva prechádza procesom praženia zo zelených kávových zŕn, zelená káva sa, logicky, nepraží. Tým si zachováva viacero telu prospešných látok. V zelenej káve je vyšší podiel minerálov, vitamínov a kyselín. Zelená káva vás nielen nabudí, ale pomôže aj pri detoxikácii organizmu a spaľovaní tukov.